Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactioneel

  1. Premium

    Vooruitblik: olie, ECB en banen domineren loeispannende beursweek

    En verder DSM-Firmenich, aandelensplitsing Nvidia, overnamegolf Amerikaanse oil majors en wat is de impact van de Europese verkiezingen op de aandelenmarkten?

    De AEX-index bewoog een groot deel van de meimaand zijwaarts, bij gebrek aan richtinggevend nieuws. Dat gaat komende week waarschijnlijk wel veranderen, want de agenda bevat genoeg items die de beurzen flink in beweging kunnen zetten.

    De ECB neemt een rentebesluit, dat na de teleurstellende inflatiecijfers van vrijdag weleens spannender kan worden dan gedacht. In de VS wordt het banenrapport gepresenteerd, waarop meer gewicht ligt dan anders. Kiezers in heel Europa gaan naar de stembus om een nieuwe Europees Parlement te kiezen. De stock split van Nvidia krijgt zijn beslag. En voor aandeelhouders van DSM-Firmenich kan de Beleggersdag van morgen voor wat vuurwerk zorgen. Dít kunnen we verwachten.

  2. Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij

    De AEX is vrijdag in de laatste handelsuren weggezakt, nadat Wall Street - vooral de Nasdaq - omlaag denderde. Pharming, Galapagos, inflatie en de stijgers/dalers van de week.

  3. ECB aan zet, alle grondstoffen duurder en reuring in telecomland

    In de IEX BeleggersPodcast van deze week bespreekt Kim Bergsma samen met Hildo Laman, hoofd Beleggersdesk, en Rob Stallinga van IEX Profs de beursontwikkelingen van deze week.

  4. Premium

    Shopify somberder over groei

    Shopify liet mooie cijfers zien over het eerste kwartaal. De outlook viel echter tegen, en daar werd het aandeel voor afgestraft.

    Shopify liet in het eerste kwartaal van het jaar weer sterke cijfers zien, met een groei van 23% tot $1,9 miljard. Vorig jaar deed het bedrijf de logistieke activiteiten grotendeels van de hand, waardoor de groei nu lager uitvalt. Hiervoor gecorrigeerd was de groei zelfs 29%.

  5. Premium

    Topbelegger Pat Dorsey koopt de dip in dit aandeel

    De Amerikaanse topbelegger Pat Dorsey belegt al langer in dit aandeel. Na een zware afstraffing op de beurs verdubbelde hij vorig jaar zijn positie. Terecht?

  6. Premium

    Fitch helpt Wereldhave aan lagere rentelasten

    Winkelvastgoedfonds Wereldhave ontving ruim een week terug een BBB rating met stabiele outlook van het gezaghebbende rating bureau Fitch. Dat is niet alleen een mooie waardering, maar scheelt ook meteen in de rentelasten.

    De BBB-rating met stabiele outlook die winkelvastgoedfonds Wereldhave onlangs van Fitch Ratings ontving, is een mooie waardering voor alle portefeuille-optimalisaties die het de afgelopen jaren heeft doorgevoerd.

    De grootscheepse ombouwoperatie naar Full Service Centers met meer gemengd gebruik maakt het fonds minder kwetsbaar voor e-commerce en een terugval van de consumentenbestedingen. Dit is ook al duidelijk zichtbaar in de prestaties en de waardeontwikkeling van de winkelcentra.

  7. Profiteren van de grondstoffenrally en nog 5 andere interessante masterclasses

    Deze 6 masterclasses van topexperts helpen u een betere belegger te worden: van grondstoffen tot waardebeleggen volgens Buffett, optieconstructies, Amerikaanse aandelen, Turbo's, AI en chiptechnologie.

  8. Premium

    De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

    De markt reageert negatief op het hernieuwde uitstel van de toelating van leniolisib tot de Europese markt. Maar verandert het ook iets aan de investment case?

    De aanvraag voor markttoelating van leniolisib in Europa verliep al niet soepel. Pharming mikte aanvankelijk op een besluit van de EMA in 4Q23. Dat schoof in eerste instantie op naar 1Q24, maar ook dat werd niet gehaald.

    Inmiddels is het eind mei en heeft het Leidse concern terugkoppeling ontvangen van de EMA, het Europees Geneesmiddelenbureau. En dat was niet geheel het bericht waar beleggers op zaten te wachten.

  9. Premium

    Verwachtingen beleggersdag Deutsche Telekom zijn hooggespannen. Terecht?

    Deutsche Telekom startte 2024 met solide resultaten. De ogen zijn vooral gericht op oktober, als het telecombedrijf de plannen voor de komende jaren deelt. Wat kunnen we verwachten?

    Duitse degelijkheid is nou precies wat Deutsche Telekom typeert. Het Duitse telecombedrijf is 2024 gestart met keurige groeicijfers, zonder daarbij enorm te verrassen. Dat het de eigen outlook voor dit jaar gaat halen, lijkt bijna een zekerheid.

    In juni weten de Duitsers wel alle ogen op zich gericht, als sponsor van het Europees kampioenschap voetbal in eigen land. Ook later dit jaar zet het bedrijf zichzelf in de schijnwerpers, als het bij de Capital Markets Day de plannen voor de komende jaren uit de doeken doet. De verwachtingen zijn hooggespannen.

  10. Wekker op 14.30 uur voor PCE-prijsindex (VS) en gelooft u nog in sprookjes?

    De laatste beursdag van mei is aangebroken. Wall Street bleef bevangen door renteangst en sloot lager. In Azië zoeken de koersen het juist hogerop. De AEX sloot gisteren vlak op 905,58 punten.

  11. Bedrijfsobligaties zijn (nog) niet interessant

    Bij stijgende rentes zijn bedrijfsleningen niet interessant. Desondanks signaleren de technische plaatjes speculatieve kansen, zeker in Europa.

  12. Slotcall: Wat een saaie beursdag!

    De AEX (-0,03%) deed vandaag niets. In de VS is de stemming van aandelenbeleggers ronduit negatief. Morgen is vuurwerk verzekerd.

  13. Premium

    Degelijk Nestlé zal alle zeilen moeten bijzetten om de outlook te behalen

    Nestlé worstelt met zijn verkopen en dat is beleggers bepaald niet ontgaan, gezien de zwakke koersperformance van het aandeel.

    Waar Unilever floreert, worstelt rivaal Nestlé met zijn resultaten. De jaarcijfers lieten al zien dat het concern moeite heeft met het op peil houden van de omzet. Dat lukte in 2023 nog dankzij verdere prijsverhogingen, maar de omzet in volumes (stuks) stond onder druk. Die trend heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar versterkt voortgezet.

  14. Premium

    Nieuwe concurrentie voor AMD

    AMD krijgt er concurrentie bij op de PC-markt, maar deze lijkt gelukkig wel te herstellen. Nvidia kan de vraag nog altijd niet bijbenen, en de grote belangstelling voor GPU's biedt ook kansen voor AMD.

    Er zijn steeds meer tekenen dat het weer beter gaat met de PC-verkopen; de goede cijfers van HP van gisteravond zijn daar het laatste bewijs van. Dat is natuurlijk goed nieuws voor AMD, dat voor een kwart van de omzet afhankelijk is van deze markt.

    Een mogelijke verklaring voor de verbetering is dat er tijdens de pandemie veel PC’s werden gekocht en die langzaamaan weer worden vervangen. AI zou daar nog een schepje bovenop kunnen doen. Voor het uitvoeren van AI-taken zijn immers chips nodig die de meeste PC’s nu niet hebben.

  15. Premium

    Omzetgroei voor belangrijkste D'Ieteren-deelnemingen

    De bedrijven in de portefeuille van D'Ieteren hebben een aardige omzetgroei laten zien in het eerste kwartaal, ondanks de wat zwakke marktomstandigheden.

    Er is nog altijd ruimte tussen de geschatte waarde per aandeel en de actuele koers. In een update over het eerste kwartaal heeft investeringsmaatschappij D’Ieteren de omzetontwikkeling van de deelnemingen besproken. Die was over het algemeen positief, maar niet verrassend.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links